Organizacijska struktura

HSA trenutno broji preko 100 aktivnih članova. Svaki član pripada jednom funkcijskom timu koji je izabrao u procesu regrutacija i učlanjenja te ujedno može biti član jednog ili više projektnih timova koje izabire kada se interno otvore prijave.

Vodstvo udruge sastoji se od Upravnog vijeća i Nadzornog odbora. Upravno vijeće sastoji se od 7 članova, voditelja funkcijskih timova i Predsjednika Udruge. Voditelji i Predsjednik zajedno donose odluke o radu Udruge. Nadzorni odbor je tijelo koje nadzire njihov rad.

Funkcijski timovi su Financije, Kultura, zabava i sport, Ljudski potencijali, Manager Magazine (studentski poslovni list), Marketing te Međunarodna suradnja. Kao u svakoj organizaciji, funkcijski timovi nužni su za neometani rad Udruge. Svaki tim ima voditelja koji razvija strategiju rada , koordinira članove svog tima i njihove zadatke. Po potrebi i opsegu posla, neki od timova dijele se na podtimove kako bi lakše i učinkovitije izvršavali svoje dužnosti. Projektni timovi su timovi koji se svake godine interno biraju i njihova je svrha organizacija projekata Udruge. Tako se za projektni tim, primjerice Marketing Madness konferencije, može prijaviti svaki član, nevezano za njihov funkcijski tim. Važnost odijeljenosti funkcijskih i projektnih timova je u tome što član tima Financija može kroz projekt sudjelovati u agendi, marketingu ili nekoj drugoj funkciji potrebnoj pri organizaciji projekta i time obogatiti svoje znanje iz raznih područja. Sudjelovanjem na raznim projektima naši članovi, osim novih znanja stječu razne poslovne kontakte i nama ono najdraže, kolege koji prerastaju u doživotne prijatelje. Ovdje se stvara najveća vrijednost svake studentske udruge, učenje i student networking.

Proces učlanjenja

Regrutacije novih članova odvijaju se 2 puta godišnje, početkom zimskog i ljetnog semestra. Obavijest o početku regrutacijskog procesa objavljuje se na profilima društvenih mreža Udruge.

Proces je vrlo jednostavan, brz i bezbolan. Kada se otvore prijave, na našoj web stranici možete pronaći obrazac za prijavu. Potrebno je ispuniti Obrazac te priložiti Životopis. Nakon zaprimljene prijave, tim Ljudskih potencijala šalje povratni odgovor. Ako je prijava zadovoljila uvjete, u odgovoru ćete zaprimiti poziv na intervju s Upravnim vijećem.

Intervju se održava nakon zatvaranja prijava. Mnogim studentima je to prvi susret s takvom vrstom intervjua, stoga ga tako i održavamo. Na prvu zvuči i izgleda zastrašujuće, no nema razloga za brigu. Ono što svi naši članovi mogu potvrditi je da nakon takvog intervjua svaki sljedeći bude „piece of cake“.

Ako sve prođe dobro, postaješ novi član HSA. Učlanjenjem započinje probni rok od 3 mjeseca u kojem se novi članovi uhodavaju, u kontaktu su sa svojim mentorom iz Ljudskih potencijala i upoznavaju se s radom i ostalim članovima. Nakon isteka probnog roka šalje se molba za punopravnim članstvom.

Česta pitanja

Timovi

Financije

Svaka organizacija ima mozak operacije. El Profesore u našim redovima je upravo tim Financija. Budžetiranje, financiranje, izvještaji, analize i upravljanje novčanim sredstvima samo su neki od zadataka tima. Ako te ove “velike” riječi ne plaše, znaš kojem timu pripadaš.

Ljudski potencijali

Napipali smo žilu kucavicu svih regrutacija. Tim Ljudskih potencijala, poznat i kao srce Udruge, brine o svima nama. Regrutacije novih i briga o svim članovima nije im jedini zadatak. U cilju im je da se svi unutar Udruge dobro provedemo i zbližimo, a vode se onom “a little party never killed nobody”. Ako si onaj odgovorni prijatelj koji brine o svima, a ipak se ponekad voliš opustiti, Ljudski potencijali imaju mjesto za tebe.

Marketing

Ogledalo Udruge je tim Marketing. Imamo samo jedan cilj, a to je da sve ideje, projekti i angažman Udruge bude vidljiv svima. Instagramuša među timovima čeka nekoga tko želi dodatno razviti svoja znanja i vještine marketinga, uskočiti u svijet digitala, a traži nekoga tko zna da svijet izgleda ljepše kroz Facetune i Lightroom filtere.

Manager

Što je New York Times za financijaše u Velikoj Jabuci, to je Manager za studente sadašnjice. Oči i uši Udruge, prate i izvještavaju o svim zbivanjima na globalnoj i nacionalnoj razini, kako o poslovnom svijetu, tako i o svim zanimljivostima studentskog života. Osim pisanja članaka, Manager vodi virtualni život te je aktivan na društvenim mrežama. Ako voliš istraživati, pisati, stvarati ili snimati, pridruži se Manager timu.

Kultura, zabava i sport

HSA Veseljak, tim koji je velikim dijelom zaslužan za stvaranje uspomena. Ekipa koja organizira najbolje partije i brine o tome da se svi dobro zabavimo. Osim zabave brinu i o tome da smo u top formi, kako intelektualno, tako i fizički. I zato u HSA nikada ne manjka kulturnih, zabavnih ni sportskih događanja. Postani dio tima koji organizira nezaboravan provod!

Međunarodna suradnja

Tim Međunarodne suradnje, poznat i kao nemirne noge Udruge koje uvijek negdje lutaju. Avanturisti prije svega, koji nikad ne staju, bilo da je riječ o razmjenama, putovanjima ili suradnjama s inozemnim studentskim organizacijama, pružaju ti priliku za širenje vlastitih vidika i upoznavanjem novih kultura. Zato obuci cipele, spakiraj ambicije i snove te uleti u avanturu koju ti donosi tim Međunarodne suradnje.